
Visste du at både ingefær og kanel - fortrinnsvis Ceylonkanel - inngår i kurer som renser og rydder opp i tarmsystemet og fjerner en del uvelkomne gjester?
Nå vet du det.
Ingefær og kanel er et innslag i kokekunsten året rundt. De er også blant de krydderne vi ofte bruker litt ekstra av til jul. Så spørsmålet er hvorfor jeg kaller de julens krydder?
Jo, det skal jeg fortelle deg.
Begrepet favner de krydderne vi gjerne bruker litt ekstra av i julehøytiden. Enkelte krydder er kjent for å heve stemningen ved at de påvirker nivåene av serotonin og dopamin i hjernen.
Disse stoffene påvirker lystsenteret i urhjernen vår. Den delen av hjernen som regulerer følelsen av eufori/oppstemthet, virkelighetsfølelse og forelskelse.
Både kanel, ingefær, pepper og nellik er noen av de krydderne som inngår i julens krydder.
Det er smaken, luktene og stemningen vi er ute etter når julen står for døren.
Mindre oppmerksomme er vi på de medisinske egenskapene - hvem tenker vel på slikt når det er jul?
Ja, bortsett fra at vi håper vi ikke blir syke midt i forberedelsene til juleselskapet.
Et par hint om hva krydder virker mot

Mindre kjent er det at kanel bidrar til å fjerne parasitter fra kroppen.
Ingefær - dette varmende og hjerte/kar-vennlige krydderet som jobber på lag med de andre krydderne når det gjelder opptaket av de gode stoffene kroppen higer etter.
Fordøyelsen jubler og gikta forsvinner i møte med ingefæren. Humøret stiger, mens kroppen slapper av.
Pepper - et fabelaktig krydder ved forkjølelse og influensa. Dette krydderet ble i gamle dager brukt for å hindre matforgiftning. Streptokokker og stafyllokokker, Candica albicans og trichomonasingeksjoner trives dårlig i selskap med svart pepper.
Nellik - tannpine og magevondt eksisterer ikke i nærheten av dette julekrydderet. Dens antioksiderende og leverbeskyttende egenskaper kan være greit å ha i bakhodet når juledrammen kommer på bordet.
Et annet krydder som er mest kjent for å gi lussekattene den fine gule fargen er gurkemeie.
Selv om dette ikke er et typisk julekrydder skal jeg likevel skrive et par ord om dette vidunderet.
Gurkemeie er antioksidativ og beskytter leveren mot giftstoffer - bakterier, virus og parasitter avgir toxiner som kan gi en lang rekke plager, bl.a utmattelse, magetrøbbel og migrenelignende hodepine.
Det sies at inntak av pepper i kombinasjon med gurkemeie øker opptaket av gurkemeiens helsefremmende stoffer i kroppen. Altså greit å tilsette begge deler i både mat og drikke.
Dens krefthemmende egenskaper er i en særklasse.
Så kommer vi ikke utenom naturens antibiotikum.
Honning - Gudenes føde er kjent for sine antibiotiske egenskaper. Forskning har vist at honning inneholder flere typer melkesyrebakterier som bygger antibiotika-lignende substanser når de kommer i kontakt med sykdomsfremkallende bakterier. Disse hindrer bl.a bakterier i å bli resistente slike de ofte blir ved bruk av konvensjonell medisin.
Helt til slutt skal du få en oppskrift som renser kroppen for de usynlige parasittene og annet grums vi ikke liker å tenke på at vi har i kroppen.
Rensende krydderdrink

1 ts malt ingefær
1/2 ts malt kanel
1/2 ts malt gurkemeie
1 ts kokosnøttolje
1 ts honning
1 kopp varmt vann
Bland alle ingrediensene og hell varmt vann over. La stå og synke litt før du rører rundt og drikker.Denne kuren kan du med fordel drikke hver dag i en ukes tid, deretter når du føler for en ekstra boost til kroppen.
http://www.yourfoodcorner.com/2015/07/tea-for-cleaning-of-parasites-and-toxins-a-cure-for-over-50-ailments/
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar