Hva har du i skapet
Hos de fleste er julen ryddet ut og det nye året og alle de gode forsettene våre banker på døren.
Skap og frysere er som regel slanke på denne tiden av året - hvordan er det med deg?
Har du passet vekten gjennom det store etegildet julen gjerne er?
Ikke? Neivel, da er du ikke alene. De fleste av oss legger på seg i varierende grad på denne tiden av året.
Om du har lagt merke til dyrene, så har de sitt store etegilde utover sommeren og høsten.
De spiser seg så fete de bare kan.
Fett er energi og de trenger å fylle opp lageret før kulda setter inn.
Akkurat slik er vi mennesker også skrudd sammen.
Urinstinktene våre forteller oss at vi trenger å lagre energi til de magrere tider som er i vente.
De har ikke fått med seg at vi lever i en moderne verden med rikelig tilgang til mat året rundt.
I riktig gamle dager var de som klarte å legge på seg, blant de heldige som overlevde - med mindre de havnet på middagsbordet til sabeltanntigeren!
Denne arven bærer vi fremdeles i oss.
Noen legger på seg bare de tenker på mat, mens andre kan spise herfra til månen uten at det synes på vekta.
Gjett hvem som overlevde den gang maten enten lå dypt under snøen og telen eller løp fortere enn deg?
Nettopp - de som hadde evnen til legge på seg og derved kunne lagre energi!
Nå tenker du sikkert at ja, da er løpet kjørt for deg. Du er en av de som legger på seg "uten grunn".
Neida, løpet er så absolutt ikke kjørt.
Først og fremst er det viktig å være klar over at vekten svinger litt opp og ned iløpet av både hormonsyklusene i kroppen og årstidene.
Deretter er det kjekt å vite at det finnes håp for oss alle.
Starter du det nye året med rensekur får du en pangstart på vekttapet. Kroppen lagrer ikke bare fett, men også mye vann som bidrar til å øke midjemålet.
En rensende urtekur setter igang både avgiftningsprosessene- og åpner veien for en bedre metabolisme i kroppen. Slik oppnår du lettere resultatene du er ute etter.
Bonusen er mindre plager og en sunnere og friskere kropp.
Så var det maten og kroppslige aktiviteter da.
Hemmeligheten er å balansere inntak kontra forbruk.
Så, hvis du sitter i sofaen hele kvelden og får servert kraftige måltider med fete sauser, masse poteter og brus til - for ikke å glemme kremdesserten, ja da sier det seg selv hva som skjer.
Hemmeligheten er å balansere inntak kontra forbruk.
Så, hvis du sitter i sofaen hele kvelden og får servert kraftige måltider med fete sauser, masse poteter og brus til - for ikke å glemme kremdesserten, ja da sier det seg selv hva som skjer.
Det går utmerket godt an å lage smakfulle måltider uten mengder av smør og fløte. Bruk kraften du får når du steker/koker maten og tilsett passe mengder smør, masse spennende krydder og voila - du er blitt en sausmester.
Magert kjøtt som hvit fisk og fugl, spe på med litt fetere fisk som makrell og laks med jevne mellomrom, så får du i deg den viktige omega-3 fettsyren.
Ikke vær sjenert når du legger salaten og grønnsakene på tallerkenen. De bugner av vitaminer, mineraler og antiosidanter. Med en enkel og god dressing bestående av olivenolje, pepper, litt havsalt, noen ferske sitrondråper samt grønne krydderurter smaker salaten himmelsk.
Når maten er ferdig laget er det en god ide å bruke chillipepper, ingefær og hvitløk enten i hovedretten eller i salatbollen..Your chois.. Bare husk at disse krydderne virker best om de ikke blir utsatt for sterk varme.
Dette trekløveret av krydder booster nemlig fettforbrenningen i kroppen! Aspargus er vanndrivende og artisjokk øker flowet og styrker galleblæren. Mørke bladgrønnsaker som ruccola setter igang fordøyelsessaftene og bedrer derved næringsopptaket. Brokkoli er et must på tallerkenen, den har så mange helsefremmende egenskaper at det nesten kan skrives en hel bok om den. Sikkert er det ihvertfall at den inneholder stoffer som styrker immunforsvaret og er krefthemmende.
Hot Chillisuppe
2 Gulrøtter
1 -2 poteter
1 stor løk
4 tomater
1/2 squash
1 stangselleri
ca 1 liter vann
Kokes mørt
Mot slutten av koketiden tilsetter du
5 brokkolitopper - eller ta så mange du føler for
3 fedd hvitløk eller flere etter smak
1/2-1 liten chilli
litt revet fersk ingefær
pepper
havsalt
Tilsett noen grønne krydderurter, f.eks. persille, koriander og basilikum.
Nå skal suppen bare såvidt putre litt så brokkolien blir litt myk.
Ta av platen og jevn suppen med en stavmikser.
Server med et kokt egg delt i båter. Evnt kan du tilsette fisk eller kjøtt om du føler for det.

Ikke vær sjenert når du legger salaten og grønnsakene på tallerkenen. De bugner av vitaminer, mineraler og antiosidanter. Med en enkel og god dressing bestående av olivenolje, pepper, litt havsalt, noen ferske sitrondråper samt grønne krydderurter smaker salaten himmelsk.
Når maten er ferdig laget er det en god ide å bruke chillipepper, ingefær og hvitløk enten i hovedretten eller i salatbollen..Your chois.. Bare husk at disse krydderne virker best om de ikke blir utsatt for sterk varme.
Dette trekløveret av krydder booster nemlig fettforbrenningen i kroppen! Aspargus er vanndrivende og artisjokk øker flowet og styrker galleblæren. Mørke bladgrønnsaker som ruccola setter igang fordøyelsessaftene og bedrer derved næringsopptaket. Brokkoli er et must på tallerkenen, den har så mange helsefremmende egenskaper at det nesten kan skrives en hel bok om den. Sikkert er det ihvertfall at den inneholder stoffer som styrker immunforsvaret og er krefthemmende.
Hot Chillisuppe
2 Gulrøtter
1 -2 poteter
1 stor løk
4 tomater
1/2 squash
1 stangselleri
ca 1 liter vann
Kokes mørt
Mot slutten av koketiden tilsetter du
5 brokkolitopper - eller ta så mange du føler for
3 fedd hvitløk eller flere etter smak
1/2-1 liten chilli
litt revet fersk ingefær
pepper
havsalt
Tilsett noen grønne krydderurter, f.eks. persille, koriander og basilikum.
Nå skal suppen bare såvidt putre litt så brokkolien blir litt myk.
Ta av platen og jevn suppen med en stavmikser.
Server med et kokt egg delt i båter. Evnt kan du tilsette fisk eller kjøtt om du føler for det.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar