For de av dere som ikke har lest bloggen om lakris, så finner dere den ved å trykke på linken 2014. Der finner dere kort info om lakris og dens helsefremmende egenskaper.
Og til dere som har etterlyst oppskriften på lakrisdrops så kommer den her:

Lakrisdrops
225 gr sukker
62 gr. druesukker
1/2 dl vann
2 ts lakrispulver
5 ml anisolje eller 1 ts malt stjerneanis
evnt. 1 ss salmiakkpulver hvis du vil ha en sterkere smak
Ha vann, sukker g druesukker i en kjele. Kok opp under loo og la det fosskoke til sukkeret har smeltet, Sett et termometer i kjelen. Når termometeret iser nøyaktig 162 grader heller du massen utt på et bakeunderlag av teflon. La massen avkjøle seg ca 1/2 minutt og tilsett lakris, anis, farge og evnt. salmiakkpulveret.
Elt massen slik at alt blir blandet godt sammen. Når massen er passe avkjølt strekker du den ut til passende lengder og klipper opp i små biter.
Størrelsen på dropsene bestemmer du selv. Du kan også kjøpe små pinner i hobbyforretninger og lge dine egne "slikkepinner".
Form da runde kuler eller avlange drops og stikk pinnen i massen. Rull gjerne dropsene i litt av lakrispulveret så kleber de seg ikke sammen under oppbevaring.
Avkjøl dropsene helt og oppbevar de kjølig i tett boks, eller pakk små porsjoner i cellofan og gi noen du bryr deg om en hjemmelaget gave.
\
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar