lørdag 3. juni 2017

Granskudd is




Lyst til å servere noe  nytt til dessert i pinsen?
Granskuddis er en nytelse med helsegevinst som garantert sikrer deg plassen som pinsens vert/vertinne.






Granskuddis

4 eggeplommer
120 gr sukker
1 liten vaniljestang
4 dl kremfløte

Finhakkede granskudd
Bruk så mye du synes passer i isen
Evnt. tilsett noen dråper sitronsaft

Visp egg og sukker til eggedosis. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha i fløten som stivpiskes til krem. Bland finhakkede granskudd i kremen og vend denne forsiktig inn i eggedosisen.
Fyll i koselige små beger eller en stor boks og sett i fryseren.

Det er lov å prøve seg frem med andre krydder, frukt og nøtter om du føler for å eksperimentere med smaken.



  
Gransirup

1 del granskudd
1-2 deler vann

Kok opp og la småkoke ca 30 min. Avkjøl. Sil deretter av granskuddene og du har en ferdig granlåg.

Mål opp granlåg og sukker. Bruk ca 2 deler låg og 1 del sukker, f.eks 15 dl låg og 10 dl sukker.
Has i kjele og kokes inn til det er blitt en mørk sirup. Hell på rene glass med tett lokk og oppbevares kjølig.







Noen av helsegevinstene ved å spise granskudd/drikke granlåg er at de løser opp slim i luftveiene. Er et godt supplement  mot bl.a astma, bronkitt, forkjølelse og bihulebetennelse.
Renser urinveiene og kan brukes ved blærekatarr.
Hever humøret og senker stressnivået.